Поверителност на данни

Поверителност на данни

Политика за защита на личните данни

Приложима от: 25.05.2018 г.

Тази Политика обяснява как ние събираме и обработваме Вашите данни, когато използвате всеки от нашите уебсайтове или когато сте клиент/посетител във физическите ни магазини

Вашите отговорности: Предоставяйки ни данни, Вие ни декларирате, че сте на възраст над 16 /шестнадесет/ години. (Други Ваши отговорности – линк към следната информация:
Вашите отговорности:

I. КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ?

Ние, Цоньо Цонев ЕТсме Администратор по отношение на Вашите лични данни и носим отговорност за тях.
Ако имате някакви въпроси за Политиката или Вашите лични данни, моля, свържете се с нас.

Данни за контакт с нас:
Цоньо Цонев, адрес: гр. София, бул Сливница,зона Б-18, ЕИК: 117095307 E-mail: holz@abv.bg
Много важно е информацията, която имаме за Вас, да бъде вярна и актуална. Моля, информирайте ни при промени или ако забележите грешки. Изпратете ни имейл за това на holz@abv.bg или сами актуализирайте данните си, където вече сте ги въвели.

II. КАКВИ ДАННИ ЗА ВАС ОБРАБОТВАМЕ?

Вие може да получите достъп до уебсайта, без да въвеждате лични данни (например име, адрес или адрес на ел. поща). Но и в този случай трябва да обработим определена информация, за да Ви дадем достъп до уебсайт.

1. Лог файлове /файлове за събития/: Когато посещавате уебсайта, нашият уеб сървър автоматично съхранява името на домейна или IP адреса на запитващия компютър (обикновено това е компютър на Вашия доставчик на интернет достъп), включително датата, часа и продължителността на посещението Ви, посетените подстраници/URL адреси и информация за приложението(-ята) и терминала(-ите), които използвате, за да разгледате нашите страници.

2. Бисквитки (Cookies): За да направим уебсайта ни възможно най-лесен за ползване от потребителите, ние използваме т. нар. „бисквитки”, подобно на много други оператори на уебсайтове. „Бисквитките” са малки текстови файлове, които се съхраняват в браузъра Ви. Повечето „бисквитки”, които използваме, са сесийни бисквитки. Те се изтриват автоматично в края на посещението Ви. Използваме обаче и постоянни „бисквитки”. Те служат за подобряване насочването на потребителите. Нашите „бисквитки” не събират никакви лични данни и не подпомагат идентифицирането Ви на уебсайтове на трети лица. Можете да настроите браузъра си така, че да Ви информира за създаването на „бисквитки”, така че тяхното използване да е напълно прозрачно за Вас. По принцип можете също да откажете приемането на бисквитки чрез настройките на браузъра си. Това обаче може да означава, че може да не сте в състояние да използвате всички функции на уебсайта.

3. Анализ на уебсайта чрез Google Analytics: За да подобряваме непрекъснато нашия уебсайт, ние използваме Google Analytics, услуга за уеб анализ на Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ („Google”). Google Analytics използва „бисквитки”, които се съхраняват на компютъра Ви и позволяват анализ на използването на уебсайта. Информацията, генерирана от „бисквитките” за използването Ви на този уебсайт, обикновено се изпраща на сървър на Google в Европа (или в държава-членка на Европейското икономическо пространство) за анонимизиране на IP адреса, така че се изключват всички лични характеристики. Едва след анонимизирането му, съкратеният IP адрес се прехвърля на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Само в изключителни случаи се налага прехвърляне и съхранение на пълния IP адрес на сървър на Google в САЩ. Този уебсайт използва Google Analytics с разширение за анонимно събиране на IP адреси (така нареченото IP маскиране). От наше име Google ще използва събраната информация за оценка използването на уебсайта, съставяне на отчети за дейността на уебсайта и предоставяне на други услуги, свързани с използването на уебсайта. IP адресът, предаван от Вашия браузър в контекста на Google Analytics, не се комбинира с други данни на Google. Можете да откажете използването на „бисквитки”, като изберете подходящите настройки в браузъра си. Бихме искали все пак да посочим, че в този случай е възможно да не можете да използвате изцяло всички функции на уебсайта. Можете също така да откажете Google да събира данните, генерирани от „бисквитки”, свързани с използването на уебсайта (включително IP адреса Ви) и обработва тези данни, като изтеглите и инсталирате добавката за бразуър, достъпна от следната връзка: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en Създава се „бисквитка” за отказ, която предотвратява събирането на данните Ви, когато посещавате този уебсайт в бъдеще. Допълнителна информация за защитата на данни в Google Analytics можете да намерите на https://www.google.com/analytics/terms/bg.html и на https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

4. Социалнa приставка /Social Plug-in/ Facebook: В нашия уебсайт сме включили бутон на социалната мрежа Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA - www.facebook.com). Можете да разпознаете бутоните Facebook чрез логото на Facebook или бутона „Харесване”.
Като оператор на този уебсайт, ние не разполагаме с информация относно съдържанието на предаваните данни или използването им от Facebook. Също така не знаем кога сте кликнали върху който и да е бутон. За повече информация относно начина, по който Facebook използва информацията Ви, моля, вижте Декларацията за поверителност на Facebookhttps://www.facebook.com/policy.php#

5. Лични данни във връзка с взаимодействието Ви с нас

6. Лични данни, събирани при онлайн поръчки
Можете да направите поръчка на нашия уебсайт, без да се регистрирате и да създавате профил. В този случай ще поискаме от Вас и ще обработим предоставената информация, необходима за обработване на поръчката (напр. име и фамилия, адрес за фактуриране или друг адрес за доставка, адрес на електронна поща, както и необходимата информация за плащане, включително банкова карта, банкова сметка, информация за плащането, условия за доставка и информация за поръчката, информация във връзка с монтажа).

7. Регистрационни и профилни данни.
Когато се регистрирате като потребител, се създава Ваш профил. Ние събираме и обработваме данните, посочени в регистрационния формуляр на нашия уебсайт. Възможно е да поискаме повторно въвеждане на данни, които вече са събрани по време на регистрацията (по-конкретно данни за Вашата идентификация) и да обработим допълнителни лични данни, ако желаете да използвате определено съдържание на нашия уебсайт или да направите поръчка. Във вашия профил се запазва информация за направените от вас поръчки и извършени доставки и евентуално предоставени допълнителни услуги, както и друга информация, свързана с взаимодействието Ви с нас и активността Ви на уебсайта.

8. Лични данни, които може да събираме във физическите ни магазини: най-често събираме такива данни, когато трябва да Ви изготвим оферта, да Ви направим доставка, да извършим монтаж и да взаимодействаме с Вас в тази връзка. В нашите физически магазини се извършва и видеонаблюдение.
Ние не събираме и не обработваме чувствителни данни за Вас /специални категории данни/.

III. ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ОБРАБОТВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

Ние обработваме само лични данни, по вид и в обем, които са подходящи, свързани с и ограничени до необходимото за постигане на съответната цел, както следва:

А. На основание нашите „легитимни интереси” за постигането на следните цели:

1. управление и развитие на нашите дейности във връзка с уебсайта и предлаганите от нас услуги и стоки във физическите ни магазини /включително: да управляваме риска и сигурността, да анализираме използването на уебсайта и други онлайн услуги, да улесним ползването на сайта и да го подобряваме, да предоставим подходящо съдържание и реклами на уебсайта, да разберем ефективността на нашето съдържание и реклами/.
2. контрол и подобряване на дейността ни във връзка с обслужването на настоящи и потенциални клиенти и ползватели на сайта.
3. да Ви предоставим искана от вас информация и консултации.
4. да извършим поисканите от Вас регистрация и създаване на профил.
5. да Ви предоставим исканите от вас услуги.
6. да осъществяваме контакт с Вас.
7. да защитим правата и законните си интереси в случай на съдебен и извънсъдебен спор.
8. за администриране на дейността и отчитане пред компании от групата.
9. да защитим нашите права на собственост и за предотвратяване на кражби и други престъпления – особено приложимо за видеонаблюдението в нашите физически магазини.

Б. На договорно или преддоговорно основание за постигането на следните цели:

1. да предприемем необходими стъпки, по Ваше искане, за сключване на договор помежду ни.
2. да изпълним сключен между нас договор.

В. На основание наши законови задължения, например, за да спазим изискванията на данъчното и счетоводното законодателство във връзка с осъществяване на търговска дейност.

Г. На основание дадено от Вас конкретно съгласие, например, за целите на директния маркетинг.

Когато се изисква да събираме лични данни по закон или съгласно условията на договора между нас и Вие не ни предоставяте тези данни при поискване, може да не успеем да изпълним договора (например, да ви доставим стоки или услуги). Ако не ни предоставите исканите данни, може да се наложи да отменим поръчания от Вас продукт или услуга, но ако го направим, ще ви уведомим. Ще използваме Вашите лични данни само за целта, за която са били събрани, или ако е необходимо, за съвместима цел. За повече информация, моля пишете ни на holz@abv.bg. В случай че трябва да използваме Вашите данни за несвързана нова цел, ние ще Ви уведомим и ще обясним правните основания за обработване. Ние може да обработваме личните Ви данни без Ваше знание или съгласие, когато това се изисква или разрешава от закона.

IV. КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

От първия момент, когато взаимодействате с нашия уебсайт ние събираме данни. Понякога Вие ни предоставяте данни, понякога данните за вас се събират автоматично, например Лог файлове и бисквитки (Cookies) /моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките.
Съответно Вие ни предоставяте Вашите лични данни при взаимодействието ни във физическите ни магазини.
Може също да получаваме информация от публични източници, като Търговския регистър, например.

V. МАРКЕТИНГ КОМУНИКАЦИИ

Нашето правно основание за обработване на Вашите лични данни, за да ви изпратим маркетингови съобщения, е вашето съгласие или законните ни интереси (а именно да развиваме дейността си).
И в двата случая Вие имате право, по всяко време, да се откажете от получаване на маркетингови съобщения.
Преди да споделяме Вашите лични данни с която и да е трета страна за нейни маркетингови цели, ние ще поискаме Вашето съгласие.
Можете да заявите от нас или от трети страни отказ от изпращане на маркетингови съобщения по всяко време чрез влизане в уебсайта и проверка или отмяна на съответните полета, за да коригирате маркетинговите си предпочитания /в профила Ви, например/ ИЛИ като следвате връзките за отказ от всяко изпратено до вас съобщение за маркетинг (много често бутонът ще бъде на английски и ще пише „Unsubscribe”), ИЛИ, като ни изпратите отказа си по имейл на holz@abv.bg по всяко време.
Ако се откажете от получаване на маркетингови съобщения, този отказ не се отнася за лични данни, предоставени в резултат на други транзакции, като покупки, гаранционни записи и др.

VI. СПОДЕЛЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ.

Може да се наложи да споделяме вашите лични данни със страните, посочени по-долу:

Ние изискваме от всички трети страни, на които прехвърляме вашите данни, да спазват сигурността на Вашите лични данни и да ги третират в съответствие със закона. Ние разрешаваме на трети страни да обработват вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

VII. МЕЖДУНАРОДНО ПРЕДАВАНЕ НА ДАННИ

Личните данни се обработват обикновено в рамките на Европейския съюз или на Европейското икономическо пространство; ние, по принцип, не възнамеряваме да прехвърляме лични данни в други държави („трети държави”).
Информацията може да бъде прехвърляна на получатели в така наречените „трети държави” само във връзка с използването на доставчици на услуги за предоставяне на услуги за уеб анализ. „Трети държави” означава държави извън Европейския съюз или Споразумението за Европейското икономическо пространство, където не се гарантира равнище на защита на данните, сравнимо с това в Европейския съюз.
Ако прехвърлената информация съдържа лични данни, ние гарантираме, че преди такова прехвърляне е осигурено необходимото ниво на защита на данните в съответната трета държава или при получателя в тази третата държава. Това може да се основава на решение на Европейската комисия относно адекватното ниво на защита на данните в определена трета държава като цяло. Като алтернатива, предаването на данни може да се основава на т. нар. „Стандартни договорни клаузи в ЕС”, договорени с получателя, или ако получателите са в САЩ – на базата на спазването на условията на програмата за защита на неприкосновеността на личния живот между САЩ и ЕС. Ще се радваме да Ви предоставим допълнителна информация за подходящите и уместни гаранции за поддържане на подходящо ниво на защита на данните при поискване. Информация за участниците в програмата за защита на неприкосновеността на личния живот между САЩ и ЕС можете да намерите на www.privacyshield.gov/list

VIII. СИГУРНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Ние сме въвели мерки за сигурност, за да предотвратим случайно изгубване, използване, промяна, разкриване или достъп до вашите лични данни без разрешение. Ние също така предоставяме достъп до Вашите лични данни само на тези служители и партньори, които имат бизнес необходимост да имат достъп до такива данни
Разполагаме с процедури за справяне с всяко съмнение за нарушение на лични данни и ще уведомим Вас и всеки компетентен Надзорен орган за нарушение, ако това е необходимо.
Във всички случаи следва да знаете, че винаги съществува риск за Вашите лични данни, особено когато обработването става през Интернет.

IX. СРОК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

Ще запазим Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на спазване на законови, счетоводни, данъчни или отчетни изисквания.
Когато решаваме какъв е точният срок за съхранение на данните, ние вземаме предвид техния обем, естеството и чувствителността, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване, целите на обработване, ако те могат да бъдат постигнати чрез други средства и законови изисквания.
За данъчни цели законът изисква от нас да съхраняваме основна информация за нашите клиенти (включително данни за контакти, идентичност, финансови данни и данни за транзакции) в продължение на шест години, след като престанете да бъдат наши клиенти.

При някои обстоятелства може да анонимизираме Вашите лични данни за изследователски или статистически цели, в който случай можем да използваме тази информация за неограничен период от време без допълнително уведомление до Вас.

X. ВАШИТЕ ПРАВА

При определени обстоятелства, по закон, имате право да:

Ако искате да упражните някое от горните Ви права, моля, свържете се с нас на holz@abv.bg Няма да плащате такса за достъп до личните ви данни (или за упражняване на някое от другите права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна, или ще откажем да изпълним молбата Ви при тези обстоятелства.

Може да се наложи да поискаме от вас конкретна информация, за да ни помогнете да потвърдим самоличността Ви и да гарантираме Вашето право на достъп до вашите лични данни (или да упражнявате някое от другите ви права). Това е мярка за сигурност, която гарантира, че личните данни не се разкриват на лице, което няма право да го получи. Също така може да се свържем с Вас, за да Ви поискаме допълнителна информация във връзка с Вашето искане за ускоряване на отговора.

Опитваме се да отговорим на всички легитимни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, ако искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще Ви уведомим.
Ако не сте доволни от каквито и да било аспекти на това как събираме и използваме вашите данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни - Надзорният орган на Република България, определена със Закона за защита на личните данни, както следва:

Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 Карта. GPS координати: N 42.668839 E 23.377495. Център за информация и контакти - тел. 02/91-53-518. Електронна поща: kzld@cpdp.bg. Интернет страница: www.cpdp.bg

Ще Ви бъдем благодарни, ако първо се свържете с нас, в случай на оплакване, за да можем да се опитаме да Ви помогнем.

 

pvconlineshop.24bg.eu pvc ламперия
PVC MARKET-Облицовки за стени и тавани © 2018